EmGroup Accounting

Mon-Sat

info@emgroup.bg

Счетоводни услуги

Счетоводни услуги и Payroll:

В E&M Accounting Group предлагаме счетоводни услуги в София, България, както и в целият Европейски съюз и извън него, съчетани с надеждни консултации от професионални кадри с над 10 годишен опит. Счетоводната ни къща предлага обслужване на всякакъв тип юридически лица (от ЕООД, ООД до АД, СД и др.).,богата гама от счетоводни и консултантски услуги, както и абонаметни пакети за счетоводно обслужване.

Нашите приоритети са насочени към постигане на дългосрочни бизнес взаимоотношения, базиращи се на взаимно доверие и коректност, които благоприятстват за развитието на вашият бизнес. Нашият личен подход към всеки отделен клиент подпомага Мениджмънта да има по-ясна представа за състоянието на бизнеса си и по този начин да взима своите управленски решения спокойно.

Това видео по-долу ще даде базова представа затова как работи финансово-счетоводния процес, за тези от Вас, за които това представлява интерес:

Пълна гама от нашите счетоводни услуги можете да намерите тук.

А ето и някои от основните данъчно-счетоводни термини, използвани в счетоводният процес:

Месечни счетоводни услугиСчетоводните услуги са необходими на всяка малка и голяма организация, за да работи гладко и ефективно. Счетоводството без съмнение е важна част от операциите на всеки бизнес. Освен това, счетоводните услуги включват изготвяне на данъци и консултиране, както и проследяване на разходите и приходите.
Счетоводството се занимава със запазването на точни финансови записи и прилагането на ефективни системи за водене на записи. Счетоводството се ангажира всеки път, когато документирате сделка, подадете данъчни документи или планирате разход.
В нашата компания предлагаме следните групи счетоводни услуги на месечна база: за фирми НЕрегистрирани по ДДС, счетоводни услуги за фирми регистрирани по ДДС, Gold Premium пакети.
ДДС регистрации и дерегистрации– Задължителна регистрация при достигане на облагаем оборот от 50 000 лева (от 2023 г ще бъде  100 000 лв.)   
– Регистрация по избор – Специална регистрация за получени и предоставени услуги от и към ЕС 
– Специална регистрация за покупка на стоки от ЕС 
– Изваждане на ДДС номер на фирма регистрирана в друга държава членка на ЕС 
– Дерегистрация по избор или по инициатива на органите по приходите.
Данък дивидентДанъците върху дивидентите по същност са еднакви, но се различават по източниците на средствата, а ето и някои от тях: 
– Доходи на български граждани за дивиденти от източник в чужбина;
– Доходи на български граждани от дивиденти в България; 
– Доходи на чждестранни граждани от източник в България.
Срокове за подавае на годишни финансови отчети и данъчни декларации за фирмиВсяко предприятие има задължение да подаде своите финансови отчети към Националният статистичеки институт, както и своята годишна данъчна декларация в срок до 30-ти Юни на годината, следващата годината на обработка.
Фирмите, които нямат дейност през годината имат задължение да подадът декларация за без дейност, освен ако за предходната година няма подадена такава, то тогава те нямат вече такова задължение, докато не започнат да извършват дейност отново.
Видове осигуряване на собственик на фирма И тук има няколко различни варианта, а ето и най-често използваните от тях: 
– Самоосигуряващо се лице с право на болничен или без; 
– Самоосигуряващо се лице с личен труд;  
– Договор за управление и контрол(ДУК);
– Трудов договор(ако фирмата е със съдружници, а не еднолична).

Ето и някой от най-често задаваните въпроси, свързани със счетоводната дейност на едно дружество:

Какви услуги точно предлагате?

E&M Accounting Group предлага на клиентите си пълен набор от различни по вид счетоводни услуги, нямаме никаки притеснения да съдействаме както за малки и средни бизнеси, така и за много големи компании. Може да разгледате всички предлагани от нас услуги тук.

Каква е цената за месечно счетоводно обслужване?

Цените, които предлагаме зависят изцяло от много фактори, като:

  • дали Вашата фирма има регистрация по ДДС;
  • каквъв вид сделки ще извършва;
  • дали дейността на дружеството ще се извършва на територията на страната или извън нея;
  • колко на брой служители има във фирмата;
  • компанията използва ли алтернативни платежни системи за трансакциите на своята дейност(Revolut, PayPal, Paysera и други);
  • колко би бил документооборота;
Винаги може да погледнете нашите пакети с цени, които са ориентировъчни и ще Ви запознаят с възможностите, както и може да се свържете с нас и ние с радост ще Ви изпратим индивидуална оферта, съобразена изцяло с Вашата фирма тук.

Защо ми е счетоводител, не мога ли сам да се грижа за бизнеса си?

Ако имате нужните познания, няма никаква пречка да водите счетоводствтото на фирмата си. Има обаче дневни, месечни и годишни ангажименти по счетоводното обслужване на едно дружество, както и много законови срокове, които трябва да се спазват, за да няма никакви финансови щети за компанията. Също така е необходимо постоянно да се следят новостите в трудово-правното, както и счетоводно-данъчното законодателство и още много други неща, които трябва да се съобразяват ежедевно, затова е най-добре собственика на фирма, както и неговите съдржници да доверят бизнеса си на в ръцете на опитни професионалисти, които да поемат тези ангажименти вместо него и да се грижат усърдно целият процес да върви гладко и безпроблемно.

Мога ли да позлвам еднкратна услуга и да не се обвързвам с договор?

Разбира се, имаме както абонаментни пакети за месечно обслужване, така и еднократни консултации по различни казуси. Чувствайте се свободни да ни попитате, за каквото и да било и ние ще Ви запознаем с различните възможности.

Latest news

vat registration of foreign companies
Регистрация по ДДС и OSS режим
Регистрация по ДДС на чужди компании в българия и OSS режим Промени след 01.07.2021 година След 01.07.2021 Европейският съюз направи сериозна реформа в правилата за облагане с ДДС.Промените ще засегнат всички лица, които продават стоки и услуги в Европейския съюз на данъчно незадължени лица. За данъчно незадължени лица се приемат всички физически лица, както и […] See more
KPMG tax
Обобщение на публикуваните данъчни промени в ЗКПО в сила от март 2022 г.
Данъчното третиране на договори за продажба с обратен лизинг, класифицирани като оперативни в случаите, когато международните счетоводни стандарти (IAS) Промени, свързани с транспонирането в националното право на правила срещу практиките на Европейския съюз за избягване на данъци Данъчна ставка за данък върху разходите Промени, свързани с данъчното третиране на ваучерите за храна В този брой […] See more
tax legislation
Какви са промените в данъчното законодателство към 18.02.2022 г. Публикувано в Държавен вестник
Данъчно законодателство – ДДС За специални видове детски храни се прилага намалена ставка на ДДС от 9%. Намалението важи и за храни със специализирани млечни формули и диетични храни за специални медицински цели за кърмачета с кодове по КН 2106 90 92 и 2106 90 98 по данъчното законодателство. Намалението важи и за храни със […] See more